Perlemorveien

Prosjekt
Perlemorveien
Oppdragsgiver
Tonje Åsvangen og Lars Gulbrandsen
Brutto Areal
999 m2
Team
Jarl Ture Vormdal, Sigridur Eggertsdottir
Samarbeidspartnere
Griff Arkitektur
Kategori
Bygg
ARK
Griff Arkitektur
IARK
Griff Arkitektur
LARK
Griff Arkitektur
Ferdigstilt
2022
Perlemorveien47
Perlemorveien
Eksteriør
UTVENDIG
Perlemorveien
Eksteriør
Perlemorveien16
BN_Arkitekttegnet_bolig_Ostfold__sandraaslaksen_IMG_0986-Edit_590554
Perlemorveien
Detalj
Perlemorveien
Interiør
Om prosjektet
Nye eneboligområder får stadig mindre tomter med liten avstand mellom husene. I Perlemorveien ville vi å sprenge disse rammene og likevel skape et skjermet uteområde uten innsyn. Løsningen fant vi i det klassiske atriumhuset, som for øvrig har et spennende særpreg.

Flatene er organisert i en underetasje med alle «servicefunksjoner» og en hovedetasje med to sidefløyer, én til foreldre og én til barn. Kjøkken og oppholdssoner spenner på tvers og kobler de to sidene sammen. Bygget er konstruert som en utkraget plattform i betong med trekledning. Hovedetasjen henger ut over eksisterende skjærgårdsnatur, som vi har bevart urørt. Fra det åpne atriet går man opp til en tilbaketrukket takterrasse. I bakkant av denne hviler skogen, og man har en nydelig utsikt mot øst og vest.
BN_Arkitekttegnet_bolig_Ostfold__sandraaslaksen_IMG_0927_590548
Perlemorveien29
Perlemorveien
Interiør
Perlemorveien
Detalj
Perlemorveien44
Perlemorveien
Oversikt
Perlemorveien25
Perlemorveien42
Perlemorveien
Bad
Perlemorveien
Detalj
ATRIUM
Perlemorveien
Atrium
Perlemorveien
Interiør
Perlemorveien
Detalj
Perlemorveien
Oversikt
Perlemorveien
Eksteriør
Perlemorveien
Bad
Perlemorveien
Detalj
Perlemorveien
Eksteriør
Perlemorveien
Atrium
Perlemorveien
Detalj
Perlemorveien
Interiør
Om prosjektet
Nye eneboligområder får stadig mindre tomter med liten avstand mellom husene. I Perlemorveien ville vi å sprenge disse rammene og likevel skape et skjermet uteområde uten innsyn. Løsningen fant vi i det klassiske atriumhuset, som for øvrig har et spennende særpreg.

Flatene er organisert i en underetasje med alle «servicefunksjoner» og en hovedetasje med to sidefløyer, én til foreldre og én til barn. Kjøkken og oppholdssoner spenner på tvers og kobler de to sidene sammen. Bygget er konstruert som en utkraget plattform i betong med trekledning. Hovedetasjen henger ut over eksisterende skjærgårdsnatur, som vi har bevart urørt. Fra det åpne atriet går man opp til en tilbaketrukket takterrasse. I bakkant av denne hviler skogen, og man har en nydelig utsikt mot øst og vest.
Prosjekt
Perlemorveien
Oppdragsgiver
Tonje Åsvangen og Lars Gulbrandsen
Brutto Areal
999 m2
Team
Jarl Ture Vormdal, Sigridur Eggertsdottir
Samarbeidspartnere
Griff Arkitektur
Kategori
Bygg
ARK
Griff Arkitektur
IARK
Griff Arkitektur
LARK
Griff Arkitektur
Ferdigstilt
2022

Kontaktinfo

Griff Arkitektur as

Stadion 21

1671 Kråkerøy

Besøksadresse

Griff Arkitektur as

Stadion 21

1671 Kråkerøy