Værstetorvet 1

Prosjekt
Værstetorvet 1
Oppdragsgiver
Værste AS
Brutto Areal
6000 m2
Team
Jarl Ture Vormdal, Colin MacKenzie, Sigridur Eggertsdottir, Rachel Simons
Samarbeidspartnere
Griff Arkitektur
Kategori
Kontor
ARK
Griff Arkitektur
IARK
Griff Arkitektur
LARK
Griff Arkitektur
Ferdigstilt
2015
Det sydlige hjørnet
Takterrasse på plan 3
Møteromsboks
Wayfinding
Om prosjektet
Portalen skaper en grønn forbindelse som kobler det kommende Værstetorvet ved Gangbrua og Høyskoleparken med det verneverdige administrasjonsbygget tegnet av Arnstein Arneberg på toppen av kollen. Bygningen er gitt et moderne uttrykk inspirert av skipene med hvite metallskrog som i sin tid ble produsert på FMV. Den hvite pixelerte overflaten er gitt varierende glans som forsterker karakteren av en fasade inspirert av moderne bildegrafikk og spillgrafikk.

Med sin plassering i sentrum er 1. etasje utformet som en utadvendt etasje. Øvrige etasjer har kontorvirksomhet og bygget er totalt ca 5 400 m2 BTA. Alle kontoretasjer et utstyrt med installasjonsgulv med primær infrastruktur og ventilasjon. Dette gir et bygg som er enkelt å bygge om ved endrede behov uten tung ombygging av tekniske anlegg.

Bebyggelsen er planlagt videreført som en omramming av parken med et bygg på det sydlige hjørnet av parken med en tilsvarende portal som forbinder bygater og park.
Portal
Detalj av overlys i portal
Værstetorvet 1
Overgang til park
Pixelert fasade
Portal
Detalj av overlys i portal
Værstetorvet 1
Det sydlige hjørnet
Overgang til park
Pixelert fasade
Takterrasse på plan 3
Møteromsboks
Wayfinding
Om prosjektet
Portalen skaper en grønn forbindelse som kobler det kommende Værstetorvet ved Gangbrua og Høyskoleparken med det verneverdige administrasjonsbygget tegnet av Arnstein Arneberg på toppen av kollen. Bygningen er gitt et moderne uttrykk inspirert av skipene med hvite metallskrog som i sin tid ble produsert på FMV. Den hvite pixelerte overflaten er gitt varierende glans som forsterker karakteren av en fasade inspirert av moderne bildegrafikk og spillgrafikk.

Med sin plassering i sentrum er 1. etasje utformet som en utadvendt etasje. Øvrige etasjer har kontorvirksomhet og bygget er totalt ca 5 400 m2 BTA. Alle kontoretasjer et utstyrt med installasjonsgulv med primær infrastruktur og ventilasjon. Dette gir et bygg som er enkelt å bygge om ved endrede behov uten tung ombygging av tekniske anlegg.

Bebyggelsen er planlagt videreført som en omramming av parken med et bygg på det sydlige hjørnet av parken med en tilsvarende portal som forbinder bygater og park.
Prosjekt
Værstetorvet 1
Oppdragsgiver
Værste AS
Brutto Areal
6000 m2
Team
Jarl Ture Vormdal, Colin MacKenzie, Sigridur Eggertsdottir, Rachel Simons
Samarbeidspartnere
Griff Arkitektur
Kategori
Kontor
ARK
Griff Arkitektur
IARK
Griff Arkitektur
LARK
Griff Arkitektur
Ferdigstilt
2015

Kontaktinfo

Griff Arkitektur as

Stadion 21

1671 Kråkerøy

Besøksadresse

Griff Arkitektur as

Stadion 21

1671 Kråkerøy